Rhona Mitra

28. březen 2009 | 19.45 |
› 

Rhona Mitra

hrm

Rhona se narodila 9.8. 1976 v Paddingtonu v Londýně ve Velké Británii.Rhona je napůl Irka po matce a indiánka po itci.poprvé na sebe upozornila v roce 1988 na veletržních předváděčkách v kostýmu Lary Croft,legendární hrdinky ze serie Tomb Raider,kvůli jehož věrohodnému ztělesnění této hrdinky Rhona podstoupila plastickou operaci prsou.její rodiče se rozvedli,když jí bylo osm let.Poslali jí do internátní katolické školy,ale odtamtut ji vyhodili kvůli špatnému chování a na té druhé to bylo taky tak.

Rhona se pak několik let pohybovala po londýnské klubové scéně a postupně ji začalo přitahovat herectví.Po  roce stráveném na tříleté herecké škole,měla pocit,že už víc umět nepotřebuje zkusila štěstí na prknech filmů a seriálů.

První větší role se dočkala v britské miniserii      "THE MAN WHO MADE HUSBANDS JEALOUS" z roku 1997.

Rok na to debutovala ve filmu dobrodružnou fantazy pro dětí  KID IN ALADDIN´S PALACE z roku 1998 zahrála Šeherezádu.Po štěcích ve snímcích MONK DAWSON a KRUPIÉR s Clivem Owenem,přišla další trochu výživnější role hradní paní v post-apokaliptickém běčku BEOWULF z roku 1999,kde si zahrál i Chrisopher Lambert.

Téhož roku se její herecká kariéra slibně rozběhla díky účinkování v populárním americkém seriálu pro mládež PARTY OF FIVE,kde ji přineslo vedlejší roli ve filmu MUŽ BEZE STÍNU z roku 2000,kde byla znásilněna kevinem Baconem a v krimi sejměte cartera ze Sylvestrem Stalonem.Následovaly komedie  ALI G INDIAHOUSE  z roku 2001 a HOLKY NA ROZTRHÁNÍ z téhož roku,thriler SMRT NA DÁLNICI v roce 2003 a ŽIVOT DAVIDA GALEA tentýž rok a úspěšné právnické seriály PRACTICE a jeho spin-off KAUZY Z BOSTONU Davida E. Kellyho dále NEMOCNICE CHICAGO HOPE A ALLY MCBEALOVÁ.Opakovaně vystupovala v seriálu  PLASTICKÁ CHIRURGIE S.R.O.
  Filmografie
2009 - Boy in the box (natáčí se)
         Underworld Vzpoura Lycanů
2008 - Soudný den
2007 - 23/číslo 23
         Odstřelovač
2006 - Vlci
2004 - Kauzy z Bostonu
         Spartakus (Tv film)
2003 - Bratři jak se patří
         Plastická chirurgie S.R.O (Tv serial)
         Smrt na dálnici
         Život Davida Galea
2002 - Ali G Indahouse
         Holka na roztrhání
2000 - Muž beze stínu
         Gideon´s Crossing (Tv serial)
         Secret agent man (TV serial)
         Sejměte Cartera
1999 - Beowulf
         How to Breed Gibonns
1998 - Kid in Aladdin´s Palace
         Krupiér
Tohle je důležitá herecká filmografie.Je toho více,ale ja uvedla jen to.Mě se teda Rhona jako herečka líbí hodně a co vy?napište do knihy návštěv.
       
     
                

 

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

RE: Rhona Mitra ... 05. 07. 2010 - 22:30